З’явіўся шосты выпуск кулінарнага шоў «Смачнае падарожжа Надзейкі». На гэты раз дзяўчына пабывала ў Полацкім раёне ў вёсцы Аўдзеева, дзе навучылася гатаваць лянуху і сырніцу па-аўдзееўску.
Каб даведацца, як гатаваць новыя стравы, Надзейка завітала да Аксёнавай Аліны Фёдараўны, якая зараж жыве ў весцы Аўдзеева. Першае, чум пачаставала Аліна Фёдараўна Надзейку, быу суп са свежай капусты з малаком, які завецца «Лянуха».
Бульбу трэба парэзаць на палавінкі і паставіць варыць, дабавіць мелка нарэзаную капусту і пацёртую моркву. Калі ўсё зварылася, бульбу патаўчы і забяліць малаком. Давесці да кіпення. Пасаліць і дабавіць прыправы на свой густ.
Таксама Надзейка поспрабавала «Сырніцу па-аўдзееўску».
Змяшаць тварог і жаўток. Пакласці атрыманую масу ў палатняны мяшочак, завязаць і прыдавіць гнётам. Калі атрыманая маса падсохне, парэзаць яе на невялікія кавалачкі, паліць таплёным маслам і дадаць соль або сахар на свой густ.
Фота: Смачнае падарожжа Надзейкі
Пра астатнія прыгоды Надзейкі ў вёсцы Аўдзеева можна пачытаць тут.
Чытайце таксама: Готовим «Гуляш Деликатесный люкс» от «Витконпродукта» из курицы со сметаной